Katten tijdig onvruchtbaar maken

Katten tijdig onvruchtbaar maken

In het voorjaar worden elk jaar opnieuw veel kittens geboren. Stichting KattenHulp Delfland benadrukt hoe belangrijk het is dat katteneigenaren er tijdig voor kiezen hun kat te laten ‘helpen’. Alleen zo kunnen de gevolgen van de kortstondige liefde tussen katers en poezen worden vermeden: nesten met kittens die nergens terecht kunnen en nog meer katten in Nederland. 

Nederland kent een wildgroei aan katten, omdat zij enorm vruchtbaar zijn. Stichting KattenHulp Delfland vindt dat er iets aan het kattenprobleem moet gebeuren. In de eerste plaats doet zij aan preventie door het geven van voorlichting aan katteneigenaren om vooral ook hun kat tijdig onvruchtbaar te laten maken bij de dierenarts. 

Hiermee besparen katteneigenaren zichzelf een hoop ongemak, want naast de intensieve verzorging van de kittens moeten er ook nieuwe eigenaren worden gezocht. 

Een kater zorgt na castratie voor minder overlast omdat hij ’s nachts geen jankconcerten meer zal geven en minder geneigd is zijn geur te verspreiden. 

Ook raken er nog steeds veel katten zoek, omdat ze niet onvruchtbaar zijn. Een deel van hen vindt de weg naar huis nooit meer terug. Daarom benadrukt Stichting KattenHulp Delfland ook het belang van het laten chippen en registreren van katten. 

Een microchip, zo groot als een rijstkorrel, wordt onder de huid ingebracht en bevat een uniek registratienummer. De kat heeft er geen last van en kan de chip ook nooit verliezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *