In het voorjaar worden elk jaar opnieuw veel kittens geboren. Stichting KattenHulp Delfland benadrukt hoe belangrijk het is dat katteneigenaren er tijdig voor kiezen hun kat te laten ‘helpen’. Alleen zo kunnen de gevolgen van de kortstondige liefde tussen katers en poezen worden vermeden: nesten met kittens die nergens terecht kunnen en nog meer katten in Nederland.

Nederland kent een wildgroei aan katten, omdat zij enorm vruchtbaar zijn. Stichting KattenHulp Delfland vindt dat er iets aan het kattenprobleem moet gebeuren. In de eerste plaats doet zij aan preventie door het geven van voorlichting aan katteneigenaren om vooral ook hun kat tijdig onvruchtbaar te laten maken bij de dierenarts.

Hiermee besparen katteneigenaren zichzelf een hoop ongemak, want naast de intensieve verzorging van de kittens moeten er ook nieuwe eigenaren worden gezocht.

Een ander voordeel is, dat kater na castratie voor minder overlast zorgt omdat hij ’s nachts geen jankconcerten meer zal geven en minder geneigd is zijn geur te verspreiden.

Naast de focus op het verlagen van het aantal kittens wil onze stiching ook focussen op de goede verzorging van de huidige katten. Er zijn verschillende dingen waarop gelet moet worden bij het verzorgen van een kat. Eigenlijk doet een kat maar 4 verschillende dingen; slapen, spelen, eten en drinken. Voor de verzorging van een kat zijn drie van deze vier dingen erg belangrijk.

Hoe een kat zijn tijd besteed, als u thuis bent maar ook vooral als u niet thuis bent is belangrijk. Het aanschaffen van het juiste speelgoed voor uw kat zal daarbij helpen uw eigen meubilair te beschermen. Vooral als de kat niet buiten komt is een krabpaal noodzakelijk. Klik hier voor verschillende krabpalen.

Naast spelen is ook het voedsel van de kat belangrijk. Wat mag een kat wel én vooral wat niet? Geeft u uw kat droge brokken of nat voer? Is vers vlees gezondheids bevorderend? Klik hier voor verschillende tips over het eten van uw kat.

En tot slot, maar zeker niet het meest onbelangrijk het drinkgedrag van een kat. Logischerwijs drinkt elke kat natuurlijk gewoon water. Het probleem echter is dat de meeste katten niet genoeg water drinken, op lange termijn kan dit voor veel verschillende gezondheidsproblemen zorgen waaronder nierziektes. Katten zullen stromend water altijd verkiezen boven stilstaand water. Daarom is een drinkfontein voor uw kat zeker niet overbodig! Kijk bijvoorbeeld op de site van https://miaustore.com/nl  voor de keramische katten drinkfontein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *