Raskatten

Raskatten

Een raskat voorspelt het uiterlijk en innerlijk van je kat. Je kiest er eentje die je mooi vindt en die bij je past. Neem de pers met zijn zachte karakter. Hij heeft prachtige lange haren (die hij zelf niet kan verzorgen en je dagelijks moet kammen!) en grote babyogen.

Ook een kort neusje waardoor hij gemakkelijk luchtweginfecties krijgt. Is het eigenlijk wel diervriendelijk om perzen te fokken? Heb je tijd en discipline voor die vachtverzorging?
Dan toch liever de kortharige en sociale siamees, met wie je hele gesprekken kunt voeren. Of de absessijn, ook al weer zo’n fijnbesnaard type.

De informatie over al die rassen, kun je overal op internet vinden. Belangrijker is, waar háál je zo’n kat. Doe dat nooit bij een malafide fokker die zoveel mogelijk nesten grootbrengt, zonder de nodige zorg en begeleiding. Wilt u zeker weten dat een fokker goed is? Klik hier om te kijken of deze aangesloten is bij de Nederlandse kattenfokkers vereniging.

Een kat met papieren van een bonafide fokker heeft een goede achtergrond om uit te groeien tot een gezonde kat zonder gedragsproblemen. Ook weet je zeker dat er goed gezorgd is voor de moeder en haar nest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *